MezoPen kollagén indukciós terápia

A MezoPen a kollagén indukciós terápiák közé sorolható, mely jelenleg a leghatékonyabb bőrfiatalitó anti-aging kezelés a mezoterápiás kezelések tekintetében.

Miben áll a mezopen kezelés hatékonysága?

Elsődleges hatás:

A  tűszúrások következtében létrejövő  kollagén termelése. Bőrünk irharétegében található kollagén jelenléte adja bőrünk rugalmasságát, az idő múlásával viszont a vízmegkötő képessége csökken.  Ennek következtében a bőr veszít rugalmasságából és feszességébő lés  kialakulnak a szarkalábak, majd ráncok.
Az eljárás során az apró tűk, mikrosérüléseket ejtenek a bőr felszínén, ami szabad szemmel nem látható és nem érezhető.  Ekkor a szervezet a sérülések következtében kollagént és elasztint kezd termelni,mely  két fő kulcsfontosságú építőeleme az irharétegnek.A létrejövő új kollagén formációk hozzáadódnak a meglévő kollagén szintekhez.
A kollagén termelődés  természetes folyamat, ezért a kezelés nem okoz semmilyen károsodást vagy allergiás reakciót. A folyamat és a hatás még a kezelést követő hónapokban is eltarthat. A kollagén képződése egyénfüggő.  Függ a kortól, a tű hosszától, az életmódtól, táplálkozástól, sportolás mennyiségétől és az általános egészségügyi állapottól.

 

 

Másodlagos hatása:

A mezoterápiás MezoPen kezelés egy újabb, hatékonyabb eljárás a bőrön keresztül történő hatóanyag bejuttatására, célzottan a ráncokra, valamint a problémás területekre. A bőr feladata, hogy megvédje testünket a külső hatásokkal szemben, ezért a külsőleg használt krémek hatóanyagait nem vagy csak részben engedi felszívódni.  A használt anyag 0,3 %-a tud hasznosulni a bőr felső rétegében, így nem tudják a kívánt eredményt biztosítani.  A bőr megszúrása átmenetileg áttöri ezt a védőréteget, megnő a bőr áteresztő képessége, a mikrotűk steril csatornácskákat hoznak létre, ezzel lehetővé teszik a hatóanyagok bejuttatását a bőr mélyebb rétegeibe is.

Bejelentkezés a Tündi kozmetikába