Sminktetoválás

Sminktetoválás tökéletes megoldást nyújt, ha:

 • mindig kifogástalanul szeretnénk kinézni /pl.: ébredés után vagy strandon/
 • nincs időnk vagy lehetőségünk sminkelni, a sminket korrigálni
 • valamilyen szép vonásunkat hangsúlyozni szeretnénk
 • Szemüveges vagy, így egy szép, szolid sminktetoválás sminkelés nélkül is kiemeli és hangsúlyozza arcvonásaidat

A jó sminktetoválás finom megoldás, amely formát ad a szemöldöknek, kiemeli a szemet és szép színt ad az ajkaknak, nem hivalkodó.

Sminktetoválás folyamata

 • Színkiválasztás és a festék bekeverése.
 • Bőrfelület fertőtlenítése.
 • A kívánt forma berajzolása.
 • A kezelendő felület érzéstelenítése.
 • A sminktetoválás elkészítése.
 • Sminktetoválás utáni kezelés.
 • 4-5 hét múlva az esetleges korrigálás elkészítése

A sminktetoválásról általában

Hogyan emelhetnéd ki szemed szépségét, ajkad formáját?
Egy komplett sminktetoválás, szemöldök-szemhéj-ajak, nemcsak látványosan megfiatalít, hanem sokkal magabiztosabbá tesz, növeli az önbizalmadat, és ehhez nem kell plasztikai sebész segítségét igénybe venned!

Mi is az a sminktetoválás?

A kozmetikai tetoválásnak pontosan meghatározott korlátai vannak: kizárólag a hámréteg legalsó sejtsoráig, a bazális rétegig tetoválunk,ezért 2-4 évig marad meg a bőrben egyéntől függően.

Apró szépséghibákat ki lehet vele javítani, illetve tökéletesebbé lehet varázsolni! Természetesen akkor is jól alkalmazható, ha nem szépséghibát korrigálunk, hanem az amúgy tökéletes vonalakat hangsúlyozzuk!

Amiben biztos lehetsz:

Sok száz sminktetoválás után, biztos kezekben leszel!
Túlzások nélkül a természetesség jegyében készítjük el a sminktetoválásaidat.

T

Az ajaktetoválás lehetőségei

Félsatír: Ebben az esetben lényeges, hogy a kiválasztott szín harmóniában legyen a száj színével és árnyalatával, mivel a szájnak csak kb. a fele van pigmentálva. Természetesen a szín a kontúrnál a legintenzívebb és befelé halványodik. Aki elégedetlen az ajka vastagságával, már ezzel a módszerrel is látványosan nagyítható, korrigálható a száj.

Rúzsozott hatás ( teljes satír): A száj egész felülete pigmentálva van, ezért bátrabban lehet intenzívebb, élénkebb árnyalatokat is használni. A száj formája hangsúlyozható, korrigálható, nagyítható és végeredményként egy gyönyörű rúzsozott hatású szájat kapunk! Manapság ez a legnépszerűbb!

Szemöldöktetoválás

Szemöldök tetoválás jó választás a szemöldök ívének hangsúlyossá tételére, formájának korrigálására, illetve abban az esetben, ha a színe nem megfelelő. A szemöldök egyéni kialakítására, többfajta technikai megoldás létezik. A szemöldököt általában satír vagy soft powder (lágy satír) technikával készítem. A leggyakrabban a lágy satír technikát alkalmazom, mely egy természetes megoldást nyújt mindenki számára.

A jól megválasztott szemöldök színe,formája, igazi keretet kölcsönöz arcunknak. Az ajaktetoválás lehetőségei

Szemhéjtetoválás

Szemhéj tetoválás alkalmazható a szem hangsúlyossá tételére, valamint a szem formájának korrigálására. Egyénre szabottan, a vékony szempillatőben húzott vonaltól, egészen a vastag vonalvezetésig. A felső és alsó szemhéj tetoválásának célja a szem természetes szépségének hangsúlyozása, a szemforma előnyös befolyásolása.

Bejelentkezés a Tündi kozmetikába

Hívj bizalommal, jelentkezz be egy konzultációra, és mi elmondom mit kínál számodra RISO technika, mennyi időt vesz maga a sminktetoválás folyamata, mik azok az egészségügyi okok ami miatt nem ajánlom a elkészítését, mik azok a teendők amiket a sminktetoválás után ajánlok.

A sminktetoválás után…

A sminktetoválás a bőr felső rétegébe történő pigment bevitele, mely a természetes bőrmegújító folyamatok során a pigment színe kb. 30%-halványabb lesz. A sminktetoválás 2-5 éven belül elhalványodik, de 1,5-2 éven belül érdemes megismételni, frissíteni! A tartósság függ a vendég bőrtípusától, életmódtól,napozási szokásoktól, gyógyszerek szedésétől, és a tetováló technikától!

Szájsatír készítésénél az arra hajlamos egyéneknél a tetoválás következményeként herpesz újulhat ki, ezért a pigmentálást megelőzően javasolt herpesz vírusra alkalmazott gyógyszer szedése (pl.: Telviran. stb.)

Megfelelő eredmény elérése érdekében fontos,hogy betartsuk a felvilágosítás során elhangzottakat!

A korrekció segít a tetoválás tartósságán,színén,egyenletességén!

Az árak egy korrekciót tartalmaznak 60 napon belül!

Fontos tudni a tetoválás megkezdése előtt!

A készítés időpontját annak tudatában célszerű megválasztani, hogy a tetovált terület beduzzad (kb. 1-2 napig), hangsúlyossá válik, színe erőteljesebb mint a későbbi végeredmény.

Nem érdemes elkészíteni a menstruációs ciklus alatt,mert a vendég türelmetlenebb lehet és vérzékenyebb.

Szauna, uszoda, szolárium használata,  előtte 4-5 nappal és utána is 2 hétig kerülendő, napozás csak magas fényvédővel a 4. hét után.

A tetovált területen rövid idő alatt egy vékony pörk képződik, mely általában 3-6 nap alatt magától leesik, kaparni, vakarni tilos!!

A var színe 30-40 %-al sötétebb, mint később, gyógyulás után a bőrben.

A var leesése után a bőr viszket,húzódik,ami a gyógyulás része. Ekkor a tetoválás színe világosabb,mint a választott szín és a teljes gyógyulás,ami kb.4  hét ,éri el a végleges színét!

Minden esetben egy korrekcióra van szükség, melyre leghamarabb 3-6 héttel később kerülhet sor, de 3 hónapon belül feltétlenül meg kell csináltatni, hogy megelőzzük az egyenetlen színfakulást és növeljük a tetoválás élettartamát!

 A halványulás folyamatát befolyásolja még a bepigmentált szín sötétsége, a vendég bőrtípusa, napozási szokásai, a tartós szempilla és szemöldökfestést.

Mikor nem tetoválunk…

Betegség, lázas állapot esetén nem végezzük el a sminktetoválást.

Krónikus vagy hosszabb tartó betegség, állandó gyógyszerszedés esetén csak a kezelőorvos beleegyezése után készítjük el a sminktetoválást. / véralvadási zavarok, cukorbetegség, pajzsmirigy betegség/

Terhesség és szoptatás esetén nem javasoljuk a sminktetoválások készítését!

Megfázás,nátha esetén,vmint aktív herpesszel az arcon nem tetoválunk!

Allergiás érzékenység esetén (lidokain ,érzéstelenítő, antibiotikoum szedése)orvossal kell konzultálni!

 

A pigmentekről…

A sminktetoválás készítéséhez kizárólag erre a célra gyártott pigmenteket használok. A

a pigmentszemcsék nagysága jóval kisebb,mint a testtetováló pigmenteké.

A jó minôségû tartós sminkkészítés pigmentjei növényi eredetŰek, s kb. 5-6 mikron nagyságúak. Többek között ennek köszönhető az a tulajdonság, hogy a sminktetoválás néhány év

után fokozatosan elhalványodik, majd felszívódik a szervezetben. Fontos követelmények

A pigmentek minden esetben különböző fémoxidokat tartalmaznak, melyek

a különbözô színeket adják. Vivőanyaguk lehet valamilyen alkohol származék, glicerin, desztillált víz, illetve ezek

keveréke.

Pigmentekkel szemben támasztott fontos követelmények:

 Ne okozzon allergiát.

 Ne legyen rákkeltô (karcinogén).

 A pigmentszemcsék mérete egyenletes legyen.

Az Európai Unióban szigorú követelményeknek kell megfelelniük a pigmenteknek ahhoz, hogy forgalomba hozhatók legyenek!

Bejelentkezés a Tündi kozmetikába