Férfi kozmetika

Ma már nemcsak a nők kiváltsága a kozmetikai kezelés. A jó megjelenés, az ápolt külső a férfiak számára is nagyon fontos, melyben a kozmetikus szakértő keze elengedhetetlen szerepet játszik.

A fiúk többsége kamaszkorában megy először a kozmetikushoz, leküzdve ezzel , az amúgy is komolyan jelentkező gátlásosságukat. Akut bőrproblémával, gyulladt aknékkal fordulnak kozmetikushoz leggyakrabban. A serdülőkor hormonális változásai jelentős nemi különbséget okoznak.A férfi bőrének struktúrája más, mint a nőé, így később öregszik, később jelennek meg a ráncok rajta.

Az arctisztítás mellett fontos szerepe van a hidratálásnak. Ma már a kozmetikai ipar a férfiak részére is egyre szélesebb választékot kínál. Ezek puhítják, tonizálják, hidratálják, simítják, nyugtatják a bőrt.

A szedett szemöldök a férfiak esetében nem formázást, csupán igazítást jelent.A kozmetikus kíméletesen távolítja el a kusza szőrszálakat,mely eredménye inkább rendezettséget ad,nem pedig feltűnő és természetellenes.Mamára mellkas dús szőrzete sem mindenki számára elfogadott,a hónalj szőr eltávolítása pedig higiéniás okokból javallt. A hatékony szőreltávolítás egyik legmodernebb eljárása az IPL technológia , mely tartósan szabadít meg a nem kívánt szőrszálaktól.

A férfiak bőre a hormonok hatására több lipidet tartalmaznak,mely kedvez az aknék, comedok kialakulásának.

A hám vastagabb,intenzívebb a faggyútermelés, a szőrzet durvább és a testszőrzet mennyisége is különböző. Kötőszövetük több kollagént termel,ezáltal jobb a bőrük vízmegkötő képessége, később ráncosodnak.A rendszeres borotválkozásazonban a bőrt elvékonyítja, mely idővel érzékennyé, petyhüdtté válik.Az öregedés később következik ugyan be, de hirtelen jelentkezik és gyorsabban megy végbe,ezért is fontos a bőrápolás a férfiak körében is.

R

Egyre több férfi igényli, hogy többet törődjön az arcával, testével. Egy jól megválasztott illat, testápoló, tusfürdő, aftershave használata hozzájárul a jó közérzet eléréséhez.

P

Minden férfit, fiút buzdítok arra,hogy bátran és bizalommal forduljon a kozmetikusoz,hisz manapság teljesen elfogadott és természetes igény az ő ápoltságuk biztosítása.

Bejelentkezés a Tündi kozmetikába