Kavitációs zsírbontás

Kavitációs zsirbontás kezeléssel bővül szolgáltatásunk, mely most elsősorban a test bőrének rugalmasságát, a cellulit kezelését és emellett a kezelt testtáj csökkentését segíti elő.

A kavitáció és rádiófrekvencia együttes alkalmazása kiváló módszer a zsírpárnák és

narancsbőr eltűntetésére.

A rádiófrekvenciás készülékekről általában:
A kozmetika fejlődésével egyre több a gépes kezelés, melyek jelentősen javítják a bőr minőségét és optimális megoldást kínálnak a bőrproblémákra. A rádiófrekvenciás kezelések eredményességükön túl, fájdalommentesen és mellékhatások különösebb kockázata nélkül alkalmazhatóak. Alkalmazásának első számú területe ma különösen a bőrfiatalítás, a bőrmegújítás és a ráncok mérséklése.

 

A RÁDIÓFREKVENCIÁS KEZELÉS INDIKÁCIÓI
 • Az arc és az arckontúrok liftingje.
 • A test öregedésével együtt járó bőrmegereszkedés kezelése
 • A helyi zsírpárnák méretének csökkentése és a cellulit tüneteinek enyhítése.
A RÁDIÓFREKVENCIÁS KEZELÉS MENETE
 • Első lépésként a kezelendő felületre kontaktgélt viszünk fel, amely megkönnyíti az elektromágneses hullámok terjedését a szövetekbe.
 • A kívánt területet ezután a kezelőfej többszöri oda-vissza mozgatásával kezeljük. A bőrfelszín hőmérséklete feszesítő kezelésnél 39, alakformáló kezelésnél 42 Celsius fokosra melegszik.
 • A kezelés teljes időtartama az arcon általában 20 perc, a testen 50 perc. A rádiófrekvenciás kezelések gyakorlatilag fájdalommentesek, ezért érzéstelenítésre nincs szükség.
 • A kezelt személy visszajelzései, érzeteinek közlése nagyon fontos a kezelést végző kozmetikus számára, mert csak így kaphat információt arra nézve, hogy a páciens bőre mennyire tolerálja a kezelést.
A KEZELÉS MELLÉKHATÁSAKÉNT FELLÉPŐ TÜNETEK
 • A kezelt területen a bőr kipirosodik, esetleg enyhe ödéma is jelentkezhet. Ezek a tünetek egy-két óra alatt spontán elmúlnak.
 • A bőr megégése a hőmérséklet folyamatos ellenőrzése mellett nem történhet meg!
 • A rádiófrekvenciás kezelés minimális kellemetlenséggel jár, említésre méltó mellékhatásai a rövid ideig tartó bőrpíron kívül nincsenek, az elektromágneses hullámok keltette hőhatás miatt pedig a kezelésnek nyugtató, relaxáló hatása is van.
 • A kollagén rostok összehúzódása miatt a kezelt személy azonnali hatásként már közvetlenül a kezelés után tapasztalhatja a bőr feszesebbé válását, néhány héttel később pedig az eredmény valóban látványossá válik.
A rádiófrekvenciás kezelés nem javasolt a következő esetekben:
 • terhesség
 • pacemaker
 • bőrrák
 • vírusos vagy bakteriális fertőzés
 • epilepszia
 • autoimmun betegség
 • izotretinoin (roacutane) kezelés az utóbbi 12 hónapban
 • bőrfelületi sérülés
 • keloidos hegek
 • korábban herpesszel érintett területek
A rádiófrekvencia hatásáról összefoglalva

A rádiófrekvenciás kezelések ma már mind az arc, mind pedig a test kezelésében nélkülözhetetlenek. Rendkívül eredményes módszert kínálnak a bőr öregedésével és megereszkedésével együtt járó esztétikai problémák kezelésére, különösen az arc, a kar, a comb és a dekoltázs régiójában. A rádiófrekvencia a feszesítés és bőrmegújítás mellett kiválóan alkalmazható alakformálásra, a helyi zsírpárnák méretének csökkentésére is. Ez utóbbi esetben a lipolízis mellett fontos a szövetek drénezése is, mert az adipocitákból kiszabaduló, nagy mennyiségű zsírt a nyirokrendszer csak így tudja elszállítani, és kiüríteni a szervezetből.

Mire is jó a kavitációs elven alapuló zsírbontás?

Ez a módszer maximális biztonsággal alkalmazható a következő problémákra: narancsbőr (cellulit) kezelésére, zsírpárnák eltűntetésére, nyirokkeringés javítására.

Mi is az a kavitáció?

A kavitáció egy fizikai jelenség, mely akkor következik be, ha egy anyag folyadék fázisból – a nyomás esése következtében – hirtelen gáz fázisba megy át. A kavitáció a testen belül, a kötőszövetben irányítottan zajlik le és az apró buborékok kipukkadása által keltett lökéshullámokkal a zsírsejtek irányítottan roncsolhatók.

Miben különbözik a kavitáció a többi zsírcsökkentő eljárástól?

A kezelés teljesen fájdalommentes, ezért ellentétben a sebészi beavatkozásokkal itt nincs szükség altatásra, érzéstelenítésre. Egészségtudatos táplálkozás és mozgás mellett csak a kívánatos területekről történik a zsírszövet csökkenése. A kavitációs kezelés a zsírsejtek lebontásával, számuk végleges csökkentésével, nem pedig a zsírraktárak átmeneti kiürítésével fejti ki hatását. A zsírbontás a zsírsejtek hatékony roncsolása által jön létre a környező szövetek, erek és idegek károsítása nélkül. Ezáltal a klasszikus, műtéti zsírleszíváshoz hasonlóan a hatása tartósabb, mivel a zsírszövetek ténylegesen eltávolításra kerülnek. Az eljárás során a lebontott zsírsejtek a szervezetből természetes úton a nyirokrendszeren keresztül a májba kerülnek, majd elégnek. Kiürülésük feltétele viszont a sok folyadékfogyasztás legalább 2-3 liter naponta.

Ellenjavallatok

keringési zavarok, nem megfelelő máj-és veseműködés, súlyos cukorbetegség (diabetes), belső- és középfül panaszok (kezelés zajának elviselése miatt), fém a testben a kezelni kívánt terület közelében, protézis, vagy pacemaker, láz és gyulladás, valamint bőrbetegségek a kezelendő felületeken, terhesség, szoptatás.

Mire kell figyelni a kavitációval kapcsolatosan?

Mivel a tökéletes eredményhez szükség van a szervezet eltávolító képességére is, a kezelést követő három napban tilos cukor és szénhidrát bevitele a szervezetbe! 2-3literre kell növelni a napi folyadék bevitelt és minimálisan 30 perc mozgást is be kell iktatni a napi programba! Adott testfelületet minimálisan 4-5 napos pihenés után kezelhetünk újra!

Eredmények

Többnyire látványos és tartós eredménnyel járnak. A kavitáció hatékonyan rombolja a bőr alatti zsírszöveteket, így már az első vagy második kezelés után érzékelhető és látható a zsírraktárak csökkenéséből adódó fogyás. A narancsbőr kevésbé markánsabbá válik. Alkalmazása: 6 vagy 10 alkalmas kúraként javasolt, vákuum masszázzsal kombinálható.

Bejelentkezés a Tündi kozmetikába