Mikrodermabrázió

Mi a mikrodermabrázió?

A mikrodermabrázió jelenleg a leghatékonyabb bőrcsiszolás, melynek során a bőr legfelső, elhalt hámrétegét távolítjuk el.

Bőrünk barrier védelme annyira tökéletes, hogy megakadályozza a bőr számára szükséges anyagok, például a vitaminok, hidratáló, tápláló készítmények bejutását is a mélyebb rétegekbe.

A bőr élettani tulajdonsága, hogy folyamatosan új sejteket termel. Mégpedig olyan formában, hogy az alsóbb rétegekben keletkező új sejtek, a bőr felszíne felé vándorolnak, közben fokozatosan elhalnak, kiszáradnak, majd normál esetben leválnak, hámlás formájában.

Ez a leválási folyamat nem tökéletes, idővel lelassul.

A mikrodermabráziós kezelés felgyorsítja ezt a folyamatot azáltal, hogy eltávolítja ezeket az elhalt sejteket és jelentősen felgyorsítja az új, friss bőrsejtek kialakulását.

Ennek eredményeképpen a szükséges hatóanyagok mélyebben fel tudnak szívódni és a bőr egészségesebb és frissebb lesz, valamint ha a mikrodermabráziós kezelést több alakalommal megismétlik, a sejtek állandó megújulásának eredményeképpen csökken a ráncok, hízási csíkok, hegek mélysége, akár el is tűnhetnek.

Különösen fontos ez az évek előrehaladtával, mivel ez a hámlási folyamat fokozatosan lelassul, ezáltal a bőr megvastagszik, érdesebb tapintásúvá válik. A bőrfelszín megvastagodása előfordulhat fiatalabb korban is, leginkább a zsíros bőrtípusok velejárója, de különböző bőrbetegségek is okozhatják.

A mikrodermabrázió önmagában is egy eredményes bőrmegújító kozmetikai kezelés.

Emellett a mikrodermabráziót követően könnyebben tudnak bejutni a hatóanyagok a bőr mélyebb rétegekbe, mivel a felső, elhalt hámréteg nem akadályozza bejutásukat. A kozmetikai kezelések – a tű nélküli mezoterápia, ultrahang – hatékonyságátjelentős mértékben fokozza, ha a kezelés előtt mikrodermabráziót végzünk.

Milyen bőrproblémákra alkalmazható:

 • akne,
 • aknés sebhelyek,
 • öregedési ,pigment foltok,
 • laza, petyhüdt bőr,
 • ráncok,
 • napkárosodott bőr,
 • érdes bőr,
 • tág pórus esetén
 • dehidratált bőrnél

A mikrodermabráziós kezelés teljesen fájdalommentes. A kezelést követően enyhe bőrpír jelentkezhet, azonban ez egy órán belül el is múlik.

A kezelési idő 10-30 perc, területtől függően.

A gyémantfejes_dermabraziós javulás már az első alkalom után tapasztalható, a bőr puhább tapintású, üdébb színű, szinte “lélegzik”. Ahhoz azonban, hogy a bőr felszínéről a szükségtelenül megvastagodott, elhalt réteget eltávolítsuk, több alkalomra van szükség. A kezelések előre haladtával a bőr szinte újjászületik, simább, puhább tapintásúvá válik. A kozmetikai krémek, készítmények felszívódása, hatása lényegesen eredményesebb lesz. Szeborreás bőr esetén a kellemetlen, zsíros hatás csökken, eltűnik. A pigment foltok eltűnnek, halványodnak.

A mikrodermabráziós kezelés utáni mezoterápiás – elektroporációs – kezelésekkel olyan látványos és tartós eredményeket lehet elérni e két eljárás alkalmazásával, melyeket régebben csak orvosi beavatkozással lehetett megvalósítani.

Milyen esetben nem szabad alkalmazni?

 • Nyáron a fokozott UV- sugárzás miatt pigmentfoltok jelenhetnek meg, mivel a kezelés fényérzékenyíti a bőrt.
 • Akne, ekcéma, és egyéb gyulladásos, fertőző bőr állapot esetén.
 • Lázas és beteg vendégeknél ellen javallt a kezelés.
 • Cukorbetegség esetén.
 • A bőrt átmenetileg vékonyító gyógyszerek, például Roacuttan szedésekor.

A gyémántfejes mikrodermabrázió

 Előnyei:

Teljesen fájdalommentes,

Gyengéd hámlasztás, irányított és egyenletes,

Tökéletesen látható a hámlasztás mélysége,

 

Bejelentkezés a Tündi kozmetikába

A bőrcsiszolás legmodernebb formája a gyémántfejes csiszolás. A hámlasztás akkor megy végbe, amikor a gyémántszemcséket tartalmazó fejet az egyenletes, szabályzott vákuum odaszívja a bőrhöz, majd a kezelőfejet az előírt irányokban mozgatva a kozmetikus a gyémántszemcsék segítségével ledörzsöli az elhalt hámréteget. Ezt követően a készülék az elhalt sejteket leszívja a bőr felszínéről.  Az eljárás során nincs szükség egészségkárosító, vagy egyéb anyagok használatára, így a kezelés során a páciens tökéletes biztonságban érezheti magát.

A gyémántfejes mikrodermabrázióval érhetjük el a legnagyobb hatékonyságot, minden egyéb kellemetlen mellékhatás nélkül.