Gyantázás cukorpasztával

Gyantázás cukorpasztával a hosszan tartó sima bőrért.

Az évezredes hagyományokból életre hívott és a kor igényeire alakított cukorpaszta, valamint a hozzákapcsolódó depilációs eljárás,tökéletes és tartós megoldást kínál minden bőr és szőrtípusra, hatékonyan távolítja el az egészen rövid, akár a benőtt szőrszálakat is.

A Szőrtelenítő Cukorpaszta az ókori közel-keleti recepteken alapuló cukor-víz főzet, amely egy szabadalmazott eljárással, sav (citrom) hozzáadása nélkül készül.

Miért lényeges a (citrom)sav mellőzése?

Elsősorban, mert stabil konzisztenciájú anyagra van szükségünk a kézi technikához, mert a citromsav pórusösszehúzó hatása kifejezetten a depilációs eljárás alapelvével ellenkezik, és azért is mert a citromsav növeli a bőr fényérzékenységét, és szélsőséges esetben allergizálhat is. A paszta kizárólag természetes anyagokból, vízből és cukorból áll, semmilyen kémiai-, illat-, vagy színezőanyagot nem tartalmaz. A paszta hipoallergén, nem okoz bőrirritációt, az édesszájúak akár meg is ehetik!

 

Mit kínál a  cukorpaszta?

A szőrtelenítő cukorpaszta, Kleopátra aranyának, az évszázadok óta ismert és használt cukorfőzetnek a modernizált változata. Az eljárás és az anyag korszerűsítésével az ókori módszer alkalmassá vált kozmetikai szalonokban történő alkalmazásra.

A szőrtelenítő cukorpaszta csak a szőrhöz magához tapad, ennek a gyengédségnek köszönhetően a Cukorpaszta többször is felvihető az adott bőrfelületre, a szőrt teljesen eltávolítja, és nem hagy hátra a tüszőbe tört szőrszálakat, vörös, irritált bőrt. Gyengéden távolítja el az elhalt hámsejteket, így a kezelés lényegesen kevésbé kellemetlen, az eredmény pedig a hosszantartó bársonyos, sima bőr.

 

Szőrtelenítő Cukorpasztát a kozmetikus kézzel masszírozza a szőrtelenítendő bőrfelületre, a szőr növekedésével ellentétes irányban. A paszta testmeleg, így használatával nem áll fenn az égetés veszélye.

A szőrtelenítő Cukorpaszta a szőrt a növekedési iránnyal egyezően távolítja el. Így a szőrtelenítéshez elégséges akár 1-2 mm szőrhosszúság is, sőt a kézi technikával a benőtt szőrök is eltávolíthatóak, így válik lehetővé, hogy a depilációt az un. anagén, azaz növekedési fázisban végezhessük. Körbeveszi a szőrszálat, bizonyos mélységig belefolyik a tüszőbe, ráadásul tökéletesen higiénikus, a cukor maga egy természetes tartósítószer, nem engedi a pasztában semmilyen baktérium megtelepedését, minőségét korlátlan ideig megőrzi.
Langyos vízzel tökéletesen eltávolítható a bőrről, textíliákból és minden egyéb anyagból, felületről, így a kezelést követő tisztítás egyszerű, nincs szükség hozzá különféle vegyszerekre.

Bejelentkezés a Tündi kozmetikába