Alkalmi smink

A nők számára nagyon fontos a jó megjelenés, amiben nagy szerepe van egy jól elkészített sminknek, ami a divatos ruha és frizura elengedhetetlen kiegészítője. A smink illeszkedik nemcsak a ruhához és az alkalomhoz, hanem viselőjének egyéniségéhez is. A mai sminkek egyszerűek, természetesek, hogy az arcunk érvényesülhessen, ne a festék. A smink feladata, hogy kiemelje előnyeinket nem pedig az, hogy megváltoztassa azokat. Az önbizalom a belülről fakadó szépség. A kisebb hibák eltüntetése és az előnyeink hangsúlyozása, kiemelése, egy gondosan megválasztott, egyéniségünkhöz illő smink még magabiztosabbá tesz.

Az alkalmi smink abban különbözik a hétköznapitól, hogy hangsúlyosabb, kevésbé visszafogott. A hétköznapi smink vagy a szemet, vagy a szájat hangsúlyozza, ám az alkalmi festésnél mindkettő hangsúlyt kap. Alkalomtól függően lehet elegáns vagy party smink, ezeknél már erősebb színek, strasszok, csillámporokat is alkalmazunk. Külön műfaj az esküvői smink, amely egy felerősített és tartósított alkalmi smink, hiszen a fotókon, videókon is jól kell mutatnia a menyasszonynak, minél tökéletesebb smink elkészítése a cél.

Alkalmi smink lépésről lépésre – Tippek a sminkeléshez!

Az első lépés

Minden smink alapja az arcbőr megtisztításával és hidratálásával kezdődik.  A tartós smink elengedhetetlen kelléke egy bőrtípusodnak megfelelő arckrém.

Alapozás

Az alapozónak tökéletesen passzolnia kell a bőrszínéhez, mely egy árnyalattal sötétebb a bőr színénél. Az alapozásnál az a lényeg, hogy egyenletesen vigyük fel az alapozót, ha természetes hatást szeretnél kelteni. Az alapozás vonala egészen a nyakig húzódjon, ne érjen véget az áll vonalánál.

Púder

Ezután következik a púder, mely remekül fixálja a felvitt alapozóréteget. Itt is törekednünk kell a jó színválasztásra és az egyenletes felvitelre, ezért lehetőleg porpúdert használjunk.

Szemek

Sminkecset segítségével a szemhéjárnyalókat vigyük fel a szemhéjra (lehetőség szerint 3 színnel dolgozunk, de kettőre mindenképp szükség van), belülre a világosabb árnyalatot,kívülre pedig a sötétebb kerüljön. Fontos, hogy szépen összedolgozzuk a színeket.

Arcpirosító

A járomcsontokra helyezzük fel a fül irányába

Szempillaspirál

A szép hosszú és dús szempillák csak még jobban kiemelik a tündöklő tekintetet. Két- három alkalommal, két irányba húzogató mozdulatokkal vezessük végig a spirált a szempillákon.

Szájkontúr

A szájceruza az egyik legjobb sminkeszköz, annak ellenére, hogy csak kevesen használják. A vékony szájból igazán telt ajkakat lehet vele készíteni. Húzza végig a száj külső vonalát – ha teltebb ajkakra vágyik, akkor kicsit kijjebb, így egyszerűbb lesz a rúzst is felkenni.

A száj színezése

Szájfény vagy rúzs ebben az esetben ugyanazt azt a célt szolgálja. A már meghúzott kontúron belül fessük ki a szájat. A legszebb hatást akkor érhetjük el, ha egy ecset segítségével laza söprögető mozdulatokkal visszük fel a rúzst.

Szemöldökigazítás

Az arc meghatározó része a szemöldök, így annak ívét is át kell fésülni, majd rögzíteni egy zselés szemöldökfixálóval.

+36 70 396 60 38

Tündi kozmetika Budapesten, Zuglóban a Füredi úton